Actueel - Agendalaan


 

Informatie over de gebeurtenissen in ons dorp en directe omgeving staat op deze pagina. De bioscoopagenda kunt u ook via deze pagina bezoeken. Indien u een aankondiging voor een evenement in ons dorp wilt plaatsen, stuur dan tijdig een e-mailtje naar info@midwolda.nl.

 


 

Evenementen

Agenda

Hollywood Winschoten

 

 

Hotani

 

Rommelmarkt in Oostwold

 

Zaterdag 29 april 2017

 

Plaats: Ons Gebouw, Goldhoorn 6, Oostwold;

Tijdstip: 09.00 - 13.00 uur;

Organisatie/Informatie: www.pg-nieuwolda-oostwold.nl

 

De rommelmarkt wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Oostwold/Nieuwolda. De opbrengst van deze rommelmarkt is deels bestemd voor het onderhoud van de kerkgebouwen en deels voor het werk van Dorcas. Zoals altijd zullen er veel leuke spulletjes verkocht worden en zijn er weer mooie planten te koop. Ook kunnen er leuke prijzen gewonnen worden met de verloting en het sjoelen. Natuurlijk wordt deze dag de inwendige mens niet vergeten: naast cake, taart, soep en poffertjes kunnen er heerlijke, vers gebakken oliebollen gekocht worden! Zie voor meer informatie: www.pg-nieuwolda-oostwold.nl

 

 

Hotani

 

Oostwold Airshow

 

Zondag en maandag 4 en 5 juni 2017 (Pinksteren)

 

Plaats: Oostwold Airport, Polderweg 28, 9682 XS Oostwold;

Organisatie/Informatie: Oostwold-Airshow.

 

Programma

 

4 juni 2017

Oostwold Airshow Take Off;

Aanvang: 11.00 uur;

Entree: 14 euro

 

5 juni 2017

Oostwold Airshow;

Aanvang: 10.00 uur;

Entree: 18 euro.

 

Ieder oneven jaar met Pinksteren is op vliegveld Oostwold ‘the sky the limit’! Met ruim 20.000 betalende bezoekers is de Oostwold Airshow uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Naast heel veel historische vliegtuigen kan je ook antieke trekkers, voertuigen en een compleet militair kamp uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen. Onder het motto ‘Time Flies’ kan je genieten van duizelingwekkende stunts, schitterende formaties warbirds en opvallende hedendaagse vliegtuigen. Het vliegprogramma, de static display en alle randactiviteiten, waaronder de airmarket en de medewerking van ruim zeventig re-enactors, vormen een perfecte combinatie voor jong en oud. De 9e editie van de Oostwold Airshow belooft weer een bijzonder evenement op – letterlijk en figuurlijk – hoog niveau te worden.

 

 

Hotani

 

Herfstfair Stoomgemaal Winschoten

 

Zondag 24 september 2017

 

Plaats: Stoomgemaal, Oostereinde 4, 9672 Winschoten;

Tijdstip: 11.00 - 17.00 uur;

Organisatie/Informatie: http://www.beursenzo.nl.

 

In 2012 was de eerste herfstfair van het stoomgemaal. 2017 is het jaar dat we deze fair weer nieuw leven in gaan blazen. Het Stoomgemaal Winschoten staat weer in het teken van de herfstfair. Hobbyisten, handelaren en bedrijven zijn welkom op deze veelzijdige beurs. Ook zal het oude gemaal uit 1895 onder stoom zijn. Standhouders kunnen een kraam van 4 meter breed huren voor € 25,00. Lege plekken kosten € 5,00 per meter.

 

 

Hotani

 

IJsbaan Eigen Kracht

 

IJsbaan gesloten.

 

Plaats: IJsbaan Eigen Kracht, Hoofdweg 71a, Midwolda;

Openingstijden: 13.00 - 21.00 uur;

Organisatie: IJsvereniging Eigen Kracht, tel. 0597-551795;

Entree: volwassenen € 1,50, kinderen € 0,50, bezoekers € 0,50;

Lidmaatschap: volwassenen € 8,-, gezin, ouders + kinderen t/m 17 jaar € 8,-.

 

Het is de grootste ijsbaan in de provincie Groningen. De ijsbaan heeft een lengte van maar liefst 990 meter. Maak gebruik van de mogelijkheid om op deze fraaie ijsbaan te kunnen schaatsen. In de kantine kunt u zich opwarmen en een drankje of i.d. nuttigen. Tot ziens op onze ijsbaan.

 

 

Hotani

 

Open tuin bij Arjaredi's tuindecoraties

 

Vanaf april, elke zondag

 

Plaats: Arjaredi's Decoraties, Hoethslaan 12, Midwolda;

Aanvang: 11.00 uur, of op afspraak, toegang is gratis;

Groepen: op afspraak, kosten: € 2.50 p.p. incl. koffie met cake;

Informatie: Arjaredi's Decoraties, tel. 0597-552806/552583.

 

Dit voorjaar zijn er veel tulpen te zien bij Arjaredi's Decoraties. Er zijn ca. 8000 bollen geplant. Nieuw is een waterval met beekje door de tuin. Verder kunt u er terecht voor kinderkamerdecoraties en pichnickbanken. Tevens zijn de dvd's van Blauwestad in beeld deel 1 t/m 6 verkrijgbaar en een nieuwe verkorte versie "Het ontstaan van het Oldambtmeer" deze is op verzoek te bekijken. Foto's van deze dvd zijn te zien vanaf mei bij Pitch&Putt Huninga's Heem in Oostwold en tevens bij eetcafe "de Brug" in Nieuwolda. U heeft de mogelijkheid om koffie, thee of frisdrank te drinken in en om de tuin.

 

 

Hotani

 

Rondvluchten boven het Oldambt

 

Tom vliegt ook voor U

 

Aanmelding: Oostwold Airport, Polderweg 28, 9682 XS Oostwold,
tel. 0597-551490, mobiel. 06-23304329, fax. 0597-551201,
E-mail: info@oostwold-airport.nl;
 Internet: www.oostwold-airport.nl;
Kosten: bekijk deze fraaie flyer in pdf-formaat.

 

Beleef eens dat fantastisch gevoel om zo vrij als een vogel in de lucht met een Cessna over het Oldambt of boven uw woonplaats te vliegen. Dagelijks kunt u, op afspraak, rondvluchten maken boven het Groningse, Drentse en Friese land en boven de prachtige Nederlandse en Duitse Waddeneilanden of Ost-Friesland in Duitsland. Geniet van het weidse uizicht, het prachtige landschap vanuit het vliegtuig. De vluchtduur kan zelf bepaald worden en begint bij vluchten van 15 minuten en wordt gevlogen met 4 of 6 persoonsvliegtuigen. Adventure vluchten kunnen worden gemaakt in historische vliegtuigen zoals de Boeing Stearman. Bekijk het prachtige woon-, natuur- en recreatieproject Blauwestad eens vanuit de lucht. Koolzaadvluchten en vliegen boven Bourtange behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

Hotani

 

Museumboerderij Hermans Dijkstra

 

Plaats: Reinste Abdenaweg 1, 9681 BC Midwolda;
Organisatie: Stichting Hermans Dijkstra;
Entree: € 2,-, groepen kinderen en ouderen reductie;
Openingstijden: iedere zondag van
13.30 - 17.00 uur; of na afspraak;
Informatie: Museumboerderij Hermans Dijkstra, tel. 0597-593738.

 

Museumboerderij Hermans Dijkstra, gebouwd in 1858/1877, geeft samen met de zgn. slingertuin een goed beeld van het rijke leven op de boerderij rond 1900. De boerderij is deels ingericht met authentiek materiaal van de vroegere bewoners.

 

 

TOP

 


 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.

Laatste update: 21 april 2017