To Facebook To YouTube.

Surf to Watersportbedrijf Huninga's.

 

 


Deze website is het nieuws- en informatieplatform bij uitstek over het dorp Midwolda. Ook vindt u hier veel toeristische en recreatieve informatie uit de directe omgeving. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan het woon-, natuur- en recreatieproject Blauwestad. Dit project is het spectaculairste landschapsproject sinds de drooglegging van de IJsselmeerpolders. Het project heeft de architectuurprijs De Gouden Piramide 2005 gewonnen. Wij wensen u heel veel plezier in Midwolda.


 

VOORWOORD

 

Algemeen

 

Midwolda is een prachtig rustig dorpje, gelegen aan het Oldambtmeer in het oosten van de provincie Groningen. Het dorpje maakt deel uit van de gemeente Oldambt, de jongste watergemeente van Nederland. Het dorp ligt aan de autosnelweg A7 Groningen - Nieuweschans. Rust, ruimte en frisse lucht is hier nog vanzelfsprekend. In ons gebied ontbreken files gelukkig nog. Midwolda beschikt over alle voorzieningen die voor een goede leefbaarheid noodzakelijk zijn. Midwolda aan het OldambtmeerHet dorp heeft veel verenigingen en goede voorzieningen voor sport en recreatie. Voor de toerist biedt Midwolda uitstekende mogelijkheden. Het woon-, natuur- en recreatieproject Blauwestad zal de komende tijd een enorme impuls geven aan Midwolda en omgeving. In dit ambitieus plan is het Oldambt ten zuid-oosten van Midwolda onder water gezet en veranderd in een Oldambtster archipel. Op een groot aantal (schier)eilandjes, verbonden door bruggetjes, met tussenliggende plasjes, kanalen en vaarten, zullen de komende jaren 1.270 woningen worden gebouwd van hoogstaande architectonische kwaliteit. Ook zijn er bossen, natuurgebieden en veel fiets- en wandelpaden aangelegd. Het pas aangelegde Oldambtmeer heeft een oppervlakte van maar liefst 800 hectare. Vergelijkingen kunnen worden gemaakt met het Sneekermeer en de Reeuwijkse Plassen. Op 12 mei 2005 liet Koningin Beatrix het eerste water in het Oldambtmeer stromen.

 

Toerisme en recreatie

 

Ons dorp beschikt over goed geoutilleerde campings en diverse bed & breakfast en groepsaccommodaties. U kunt hier heerlijk fietsen en wandelen door de bossen, langs het Oldambtmeer en door het open landschap met mooie dorpjes, prachtige vergezichten en fraaie Oldambster boerderijen. Het Midwolderbos en het landgoed Ennemaborgh, waar wilde konikpaarden vrij rondlopen, is een eldorado voor de rustzoeker. Het dorp Midwolda heeft, aan de noordrand van het Oldambtmeer, een groot strand waar u kunt zonnen, zwemmen of surfen. Het Oldambtmeer is een prachtig gebied voor de watersporter en de hengelaar. Ten oosten van ons dorp is een grote jachthaven met trailerhelling aangelegd. Vanuit de jachthaven kunt u een rondvaart maken over het Oldambtmeer, de aansluitende kanalen en vaarten en door Blauwestad. Midwolda in Beeld. In de jachthaven is een zeilschool. U kunt er een zeilboot, open motorboot, of sloep huren. Ook kunt u het golfspel beoefenen op de nieuwe Pitch & Putt-baan met 18 holes. De golfbaan ligt fraai gesitueerd aan de noordrand van het Oldambtmeer. Het paracentrum op het nabijgelegen Vliegveld-Oostwold, biedt u de mogelijkheid een tandemsprong te maken of uw brevet te halen. U kunt hier ook een rondvlucht boven onze regio maken of vlieglessen nemen. Voor de recreatieve sport en spel kunt u terecht bij de Blauwestadhoeve. Museumboerderij Hermans Dijkstra en het Museum voor Oorlogshistorie 40-45 in Midwolda zijn zeker de moeite van het bekijken waard. Op slechts zes kilometer van ons dorp vindt u een aantal bezienswaardige musea zoals, Museum Stoomgemaal, het Kinderwagenmuseum, het Klokkengieterijmuseum en het Museum Slag bij Heiligerlee. Kuuroord Bad Nieuweschans bevindt zich op slechts vijftien kilometer van ons dorp. Schilderijen kunt u bekijken bij de kunstenares Maya Wildevuur op het landgoed de Ennemaborgh. De bekende zangeres en schrijfster Imca Marina heeft in haar landgoed de Vicarie van Midwolda een prachtige trouwkapel. In ons dorp is een pannenkoekenhuis en een biljart-café. Er zijn diverse restaurants en eetcafé's waar u zowel eenvoudig als exclusief kunt dineren. Voor een dagje uit kunt u terecht in de gezellige studentenstad Groningen. Het stadje Winschoten, met z'n gezellige winkelcentrum en een diversiteit aan uitgaansmogelijkheden, ligt op slechts zes kilometer van Midwolda.

 

TOP

 ZOEKEN OP HET DDM

 

DDM op Facebook
 

Het DDM werkt voortdurend aan verbetering van de serviceverlening aan de bezoekers van de site. Wij willen u dan ook zo snel mogelijk op de hoogte brengen van het belangrijkste actuele nieuws uit Midwolda en de noordrand van Blauwestad.

 

Wilt u ook altijd automatisch het actuele nieuws in huis. "Like" ons dan op:

 

Like ons op Facebook.

 

TOP

 SITEMAP

 

Het Digitale Dorp Midwolda is een omvangrijke website met ongeveer honderd webpagina's vol met nuttige informatie. Door op sitemap te klikken krijgt u in een oogopslag een compleet overzicht van de site.

TOP

 


 

Disclaimer:

Het Digitale Dorp Midwolda aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade als gevolg van eventuele publicatiefouten op deze site. Het Digitale Dorp Midwolda acht zich slechts gehouden tot het, binnen redelijke termijn, corrigeren van onjuiste gegevens.


 
 Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.
Laatste update: 18 augustus 2017.