Toerisme - Oldambtmeer


 

Ten zuidoosten van Midwolda ligt het fraaie Oldambtmeer. Het meer heeft een oppervlakte van maar liefst 800 hectare en is te vergelijken met het Sneekermeer en de Reeuwijkse Plassen. De minimale vaardiepte is 1,30 meter. De doorvaarhoogte van de drie viaducten tussen het Winschoterdiep en het Oldambtmeer bedraagt 3,75 meter. Het meer is een eldorado voor de watersporter een de sportvissers.

 


 

Het Oldambtmeer in Blauwestad

 

Sinds 28 april 2007 heeft het Blauwestadgebied, in het Oldambt in de provincie Groningen, de beschikking over een fraai meer van maar liefst 800 hectare. Op de plaats waar nu het Oldambtmeer ligt, waren de boeren in 2004 nog met tractoren aan het ploegen en reden de combines nog over de akkers om het graan te oogsten. Het is dan ook een vreemde, maar tegelijkertijd prachtige ervaring, om nu met een boot over het uitgestrekte meer te varen. Het meer heeft sinds 4 april 2009 een zuidelijke vaarverbinding, via het Blauwediep, met het Winschoterdiep. In januari 2012 is men begonnen met de aanleg van een noordelijke vaarverbinding vanaf de jachthaven in Midwolda via Nieuwolda naar het Termunterzijldiep. Vervolgens naar Termunterzijl en de Dollard, de Eems op en Duitsland in en via Delfzijl naar het Damsterdiepcircuit. Ten oosten van Midwolda ligt een jachthaven met boothelling. Op bijgaande nieuwe plattegrond van het gebied zijn de diverse vaarmogelijkheden aangegeven.

 

 

Noordrand van het Oldambtmeer Dit is de noordrand van het Oldambtmeer tussen Midwolda en Oostwold. In het meer is volop snoek, voorn en baars aanwezig.

 

 

Op deze luchtfoto is het strand en de grote parkeerplaats ten oosten van Midwolda te zien. Het strand heeft een oppervlakte van 2 hectare.  Het strand aan het Oldambtmeer.

 

 

Jachthaven aan het Oldambtmeer. Halverwege Midwolda en Oostwold ligt een grote jachthaven met op termijn plaats voor 400 boten. In de jachthaven kan men gebruik maken van een boothelling.

 

 

Deze fraaie pier met aanlegmogelijkheden voor een dag, ligt ten westen van het dorp Oostwold. Vlak bij de pier is een grote parkeerplaats aangelegd. De pier bij Oostwold.

 

 

Recreatie-eiland in het Oldambtmeer Op het eiland De Kikkerberg in het Oldambtmeer, ten westen van Oostwold, kan men recreŽren en genieten van de zon, de bootjes en het water. Op het eiland is ook een wand aangebracht waar oeverzwaluwen kunnen nestelen.

 

 

Dit is het gedeelte van het Oldambtmeer ten zuiden van Midwolda. De tijdelijke dam in het midden van de luchtfoto is inmiddels verwijderd. Oldambtmeer ten zuiden van Midwolda.

 

 

Schiereiland in het Oldambtmeer Dit schiereiland in het Oldambtmeer, ten noorden van Meerland, is bestemd voor de natuurontwikkeling.

 

 

Dit is het zuidwestelijk gedeelte van het Oldambtmeer, vlak langs de autosnelweg A7 bij Winschoten. Zuidwestelijk deel van het Oldambtmeer.

 

 

TOP

 


 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.

Laatste update: 29 januari 2016