Actueel - Persberichten


 

Door RTV-Noord, NieuwsTV, Radio Winschoten, Omroep Scheemda en de schrijvende pers is er vanaf de start regelmatig aandacht aan het Digitale Dorp Midwolda besteed. Een aantal berichten die de afgelopen jaren over het virtuele dorp in de diverse regionale kranten zijn verschenen kunt u hier nog eens nalezen.

 


 

Naar het Dagblad v/h Noorden

 


 

 

Ruim tien jaar geleden was hij nog een van de eersten die een eigen homepage had op internet. Bernard Brondijk uit Midwolda. Nu internet gemeengoed is, weet hij zich met zijn site over zijn dorp staande te houden. Een serieuze, informatieve site over Midwolda met nieuws en veel informatie en ontspanning waar Brondijk dagelijks zeker een paar uur aan werkt. Hij knipt en plakt, zoekt en schrijft eigen artikelen en maakt films en foto's. "Als er iets bij ons in het dorp gebeurt, zoals het jaarlijkse openluchtspektakel op en rond museumrestaurant Hermans Dijkstra, Brondijk met camera op stap. (Foto: Dennis Beek.) dan verwachten de mensen eigenlijk direct foto's op het web." Zijn jongste filmische proces is een videoclip over Blauwestad. Drie jaar lang volgde de webmaster van het Digitale Dorp Midwolda de aanleg van het woon-, natuur- en recreatieproject. "Soms hoor ik kritiek: alweer Blauwestad. Mensen vergeten dat Midwolda onlosmakelijk deel uitmaakt van dat project." Geïnteresseerd in de veranderingen in zijn woonomgeving ging Brondijk met zijn digitale foto- en videocamera op pad of de lucht in. Met een Cessna vanaf Oostwold Airport. "Nergens krijg je een mooier overzicht van het gebied dan vanuit de lucht. In een oogopslag kun je het hele gebied overzien en zie je het Oldambtmeer en alle kanaaltjes en eilandjes liggen. Het lijkt vanuit de lucht een andere wereld", zegt Brondijk. Zeker anderhalf uur aan filmmateriaal verzamelde hij. Veel te veel materiaal voor een videoclip op zijn eigen website. Een filmpje van vier minuten bleef na de montage over. Of hij nog wat met het restmateriaal gaat doen, op dvd zetten bijvoorbeeld, weet Brondijk nog niet. "Alles is mogelijk." In de rubriek Blauwestad op de website midwolda.nl is de clip "Blauwestad in Beeld" te vinden.

 

Bron: Dagblad v/h Noorden, 6 oktober 2007

TOP

 


 

 

De aanleg van de Blauwe Stad biedt volgens webmaster Bemard Brondijk van het Digitale Dorp Midwolda (DDM) unieke kansen voor de ontwikkeling van het toerisme in Midwolda. "Om toeristen naar Midwolda te lokken moet je daarvoor natuurlijk wel zelf de voorwaarden scheppen", zegt Brondijk. Onlangs heeft hij daarom een aantal wandel- en fietsroutes met behulp van GPS-navigatie uitgezet. Vandaag introduceert hij een autonavigatieservice voor het dorp Midwolda. Iedere automobilist die gebruikt maakt van een Tom Tom autonavigatiesysteem kan twee autoroutes op zijn site downloaden. Met het 'Rondje Blauwe Stad' navigeert de automobilist feilloos rond het Blauwe Stadgebied. Er wordt uiteraard ook een bezoek gebracht aan het Informatiecentrum. Met de 'Mennesroute' kunt u een trip van 241 km, van oost naar west, door de provincie Groningen maken. Als extra service heeft Brondijk een bestand met meer dan 50 zogenaamde 'Points of Interest' (nuttige plaatsen) in en om Midwolda gemaakt. Toeristen kunnen het bestand vanaf nu in de rubriek "Vrije-Tijd - Autoroutes" op www.midwolda.nl downloaden. Hiermee kunnen de toeristen zonder problemen naar carnpings, horecagelegenheden, musea, attracties, zwembaden, etc. navigeren. Brondijk hoopt hiermee het toerisme in zijn dorp verder opgang te brengen.

 

Bron: het Streekblad, 23 augustus 2005

TOP

 


 

 

De laatste jaren is satellietnavigatie met behulp van een handzame GPS-ontvanger voor fietsers en wandelaars snel in opkomst. Met dit betaalbaar navigatieapparaat kan men moeiteloos over wegen, paden en vaarwegen navigeren. Inmiddels zijn er al heel wat GPS fiets- en wandelroutes in Nederland uitgezet. De routes zijn van het internet te downloaden, waarna men ze kan uploaden naar de GPS-ontvanger. Vanaf dat moment is de route moeiteloos te fietsen of te wandelen. De GPS ontvanger wijst u de weg. In de provincie Groningen zijn inmiddels ook al een tiental GPS-routes uitgezet. Om meer recreanten naar Midwolda te krijgen heeft webmaster Bernard Brondijk van het Digitale Dorp Midwolda een GPS fietsroute rond het dorp Midwolda uitgezet. Begin- en eindpunt is de parkeerplaats voor landgoed de Ennemaborg. De GPS-route is te downloaden op www.midwolda.nl.

 

Bron: het Streekblad, 15 juni 2005

TOP

 


 

DDM over de hele wereld in trek

 

Bernard Brondijk, webmaster DDMWaarin een klein dorp groot kan zijn. Al acht jaar heeft Midwolda zijn eigen Digitale Dorp Midwolda (DDM) op het internet. En het loopt volgens webmaster Bernard Brondijk storm. "We hebben 85 pagina's informatie die geregeld worden ververst. Ik ben er dagelijks wel een paar uur mee bezig." Dertigduizend bezoekers trekt zijn website jaarlijks. Onder hen vaste lezers, oud-Midwolders verspreid over de hele wereld. Een aantal rubrieken is vertaald in het Engels. "Het ontwerpen van de website heb ik me zelf eigen gemaakt." En met succes. Drie jaar geleden werd DDM uit meer dan zeshonderd kandidaten tot nummer één verkozen in de digitale steden top-vijftig van de landelijke Stichting Gemeenteweb. En in 2003 won het DDM de Culturele prijs van de gemeente Scheemda. "Ik wil gewoon zo veel mogelijk over Midwolda vermelden op een zo leuk mogelijke manier." Meer informatie over Midwolda is te vinden op www.midwolda.nl.

 

Bron: Dagblad v/h Noorden, 21 oktober 2004

TOP

 


 

Webmaster wint Culturele Prijs 2002

 

Webmaster Brondijk en wethouder BoonBernard Brondijk kreeg vorige week woensdag in Gasterij Smits te Midwolda de Culturele Prijs van de Gemeente Scheemda 2002 voor zijn activiteiten rond de website 'Digitale Dorp Midwolda' overhadigd. De erepenning en cheque werden uitgereikt door wethouder Bard Boon van Scheemda. De commissie is van mening dat de Midwolmer webmaster de afgelopen jaren het dorp Midwolda en ook de gemeente Scheemda op buitengewone wijze heeft gepromoot. Daarbij is de site niet alleen drager van de actualiteit maar ook van de plaatselijke historie en cultuur. De website heeft niet alleen landelijk maar, dank zij een Engelstalige versie, zelfs internationaal erkenning verworven, volgens de commissie. De website bestaat sinds 1997. Het aantal bezoekers ligt dit jaar boven de 20.000. © Richard Riemeijer.

 

Bron: het Streekblad, 18 juni 2003

TOP

 


 

Website verder uitgebreid

 

De laatste tijd is er erg veel op het Digitale Dorp Midwolda (DDM) veranderd. Er is vooral veel aandacht op de website besteed aan toerisme, recreatie en cultuur. De belangrijkste doelstelling van het DDM is dan ook om de toeristische en recreatieve positie van Midwolda te versterken. Zo hebben alle musea in Midwolda en in de gemeente Scheemda een webpagina op de website gekregen. Deze webpagina's zullen dit jaar ook in het Engels worden vertaald. Aan de nieuwe 18-holes Huninga's Heem Pitch&Putt-baan, op de grens van Midwolda en Oostwold, wordt ook ruim aandacht besteed. In de rubriek Toerisme-Campings is veel informatie over de campings in Midwolda te vinden. Het woon, natuur- en recreatieproject De Blauwe Stad komt in de rubriek Overheid ruim aanbod. Over de bekende zangeres van het levenslied Imca Marina, die sinds vorig jaar een prachtige Oldambster boerderij in Midwolda heeft betrokken, wordt de bezoeker aan het DDM uitvoerig geïnformeerd. Momenteel is Imca druk bezig om haar ambitieuze project 'De Vicarie van Midwolda' te realiseren. Het monumentale Hinsz-orgel, in de Nederlands Hervormde kerk in Midwolda, heeft op de website ook een plaats gekregen. Bovendien kan men op deze webpagina een geluidsfragment in CD-kwaliteit downloaden van twee minuten. De website is wat vormgeving en navigatie betreft verder verbeterd. Er zijn zowel videoclips als 360-gradenfoto's op de website te bekijken. Dat de website door de bezoekers goed wordt gewaardeerd, blijkt uit het feit dat vorig jaar bijna 16.000 bezoekers naar www.midwolda.nI surften. Het bezoekersaantal stijgt nog steeds. Webmaster Bernard Brondijk verwacht dat dit jaar ongeveer 18.000 bezoekers het digitale dorp zullen bezoeken.

 

Bron: het Streekblad, 19 februari 2003

 TOP

 


 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.

Laatste update: 04 januari 2016